Matèria primera:
La major part de les nostres peces es fabriquen amb argila blanca porosa de la nostra localitat i en menor quantitat, argila roja portada de Manises.
Sistema de cocció:
Fins a l'any 2009 es va utilitzar el tradicional forn morú a foc directe de cocció de llenya, que compta amb una capacitat aproximada de 3.000 peces (30 m3) amb una duració continuada de cocció de més de 100 hores i que aconseguix una temperatura d'al voltant de 1000 graus.
Des del 2009 les coccions es realitzen en un forn de gas propà amb una capacitat de 600 peces (2 m3) amb una duració continuada de cocció d'unes 50 hores i que aconseguix una temperatura d'al voltant de 1000 graus.
Productes d'Elaboració Pròpia:
Dins del procés de fabricació podem englobar des de la preparació de l'argila en les basses de decantació, la manipulació del fang per les mans del terrisser en el torn, fins a l'assecat de les peces, cocció i emmagatzemament. La maquinària que s'utilitza és la bugadera, encarregada delicuar l'argila, la pastadora, que mescla la sal amb el fang, la pellera per a repartir la quantitat adequada de matèria, i dos torns de motor per a modelar-ho.
Es fabriquen peces de terrisseria tradicional blanca d'Agost, com ara cànters, carreters, de nevera, botiges, xatos, tests, vidrioles, menuts, xiulets, bevedors de pila i de finestra, menjadors, plats, morters, etc., així com peces especials realitzades per encàrrec.
Accepten encàrrecs:
S'accepten tot tipus d'encàrrecs.
Visites guiades a grups:
Les visites guiades són amb cita prèvia.
Es realitzen tallers per a totes les edats:
Sí. Veure més detalls en: http://www.severinoboix.com
|