Ruta de la Cantereria

"La gestió de visites a la Ruta de la Cantereria es porta des del Museu de Cantereria. Tel. 965 691 199 Email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. "

 

Descarregar fullet Ruta de la Terrisseria.

La Ruta de la Cantereria discorre pels llocs més emblemàtics relacionats amb este ofici. El fort arrelament de la cantereria en este poble ha deixat una empremta insubstituïble en la configuració dels carrers i d’altres elements que formen el patrimoni d’Agost.
La gestió de visites a la Ruta de la Cantereria es porta des del Museu de la Cantereria.

Tel. 965 691 199 Email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Inici

La ruta comença a la plaça d’Espanya, centre neuràlgic del municipi. Per a la visita en autobús, és aconsellable utilitzar l’inici alternatiu del Parc Concepció-Rugló, punt d’eixida de diferents rutes turístiques d’Agost.

Veure Panell

 

 Font de "l'abeurador"

Construïda el 1699, la font vessava les aigües conduïdes per l’“Arc”, antic aqüeducte musulmà. La font abastia d’aigua als primers tallers canterers. Actualment encara hi podem observar l’empremta dels cànters amb què transportaven l’aigua.

 

 C/ Ventós

En este carrer tenim el testimoni de les cantereries construïdes a la fi del segle XIX, testimoni d’un dels llinatges de canterers d’Agost: els Roman.

 

 Ermita de Santa Justa i Rufina

Dedicada a les patrones de l’ofici, l’ermita constitueix el punt de trobada en la celebració de les festes en honor a las santes, el 19 de juliol. Alberga eventualment exposicions sobre cantereria i ceràmica. Per a visitar-la es necessari contactar amb el Museu de Cantereria.

Veure Panell

 

 El Museu de l'Cantereria d'Agost


Es troba en un antic taller canterer de principis del segle XX, que hi va funcionar fins el 1975. S’hi poden contemplar les estructures originals de la fàbrica, així com l’exposició permanent, biblioteca i botiga.
 

 Basses de decantació

Estes basses han estat utilitzades en el procés d’elaboració del fang, el qual, amb la proporció adient de sal, constitueix la matèria primera imprescindible per a l’elaboració de la reconeguda cantereria blanca d’Agost.

Veure Panell

 

 Terrers dels Pobres


És un jaciment comunal d’argila, al qual acudien aquells canterers que no comptaven amb parcel•la d’extracció pròpia. Les característiques d’estes terres argilenques són idònies per a l’elaboració del fang.

 

Artícles relacionats:

- Tradició Canterera

- Canterers d'Agost

- Museu de Cantereria

- Peces de l'any